Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

W ERWTA !

Όσο ζω απελπίζομαι και όσο απελπίζομαι ερωτεύομαι.
 Είναι και ένα άλλο: η ζωή είναι σκατά και μετά πεθαίνεις ! Γέλασα πολύ όταν το πρωτάκουσα! Κυνικό ή απλά ρεαλιστικό?
Τι είναι ερωτας? Κάποτε είχα μια θεωρία ότι ο ερωτας γεννιέται μέσα από τον θαυμασμό, αυτό το όμορφο συναίσθημα που με ορμή ξεχύνεται σαν παγωμένο ρέμα  που τρέχει κάτω από το δέρμα σου με ταχύτητα γρηγορότερη από την αντίληψη σου.
Δυστυχώς όσο μεγαλώνω προσγειώνομε και σκέφτομαι ότι ίσως απλά να ξεκινα απλά από την ανάγκη για ψευδαίσθηση για εξιδανίκευση για ένα ακόμα παραμύθι για διχως επιστροφη φυγή.
Όλοι έχουμε διαρκώς μπροστά μας μια πραγματικότητα την οποια έχουμε βαρεθεί, μας έχει κουράσει και ψάχνουμε διαρκώς μια νέα έξοδο κινδύνου από την οποια θα δραπετεύσουμε από την εκάστοτε πληκτική μας πραγματικότητα! Αργά ή γρήγορα συναντιόμαστε αντικρηστά με την εξόδο και κάπως έτσι είμαστε ξανά στην ζούγκλα και παριστάνουμε άλλοτε τον λύκο και άλλοτε το πρόβατο, την Μάριαμ και τον Ρομπέν, την Σειρήνα ή τον ναυαγό. Παραμυθια τις χαλιμάς αλλα ηδονιστικά διασκεδαστικά!
 Οι θεωρίες της Ράνιας μας έμαθαν πως οι άντρες και οι γυναίκες για να κολλήσουν θέλουν φτύσιμο!
 Η αλήθεια είναι ότι το αδάμαστο αγρίμι που τρέχει είναι πιο δελεαστικό από την αρκούδα που ροχαλίζει στην χειμερία νάρκη τις! Κυνηγώντας το άπιαστο ! Όσο πιο ανυπότακτο τόσο πιο μεγάλη η πρόκληση! Κάπως έτσι έχουμε όλοι βαλθεί να φτύνουμε ο ένας τον άλλο και έχουμε γεμίσει όλοι σάλια να πούμε!
Ο σοφός μου διατροφολόγος, που μου χε μάθει παραπάνω για την ζωή παρα για τις δίαιτες, μου είχε πει κάποτε, πριν ξεκινήσεις μια καινούρια συνήθεια σκέψου αν θες και μπορείς να την διατηρήσεις για πάντα. Οπόταν πριν ξεκινήσεις το φτύσιμο, σκέψου αν θα αντέχεις να φτύνεις και να τρέχεις για πάντα?
Γιατί οι σχέσεις των ανθρώπων είναι σαν το supermarket πεινας και απλώνεις το χέρι και επιλεγεις αυτό που είναι πιο κοντά στην ανάγκη σου γιατί πιστεύεις ότι αυτό που βλέπεις αυτό είναι, γιατί είσαι τόσο αφελής, γιατί θες να είσαι, γιατί θες να πιστεύεις.
Τι γίνετε όταν διαπιστώσεις πως το προϊόν ήταν απλά αποτέλεσμα υπερβολικού marketing? Το παρατάς και ας οδύρεται η σοκολάτα ότι είναι έκρηξη ηδονής που θα σε απογειωσει στο φεγγάρι! Άμα μου λέγες από την αρχή πως είσαι απλά καραμέλα με κακάο και μπισκότο δεν θα είχα παραπάνω απαιτήσεις!
 Τα πράγματα είναι περίπλοκα απλά, κανεις δεν αντέχει να τρέχει και να φτύνει για πάντα, το σίγουρο είναι ότι όταν ερωτευτείς σε κάποια φάση θα πέσουν οι άμυνες σου, θα ξεγυμνωθείς και θα αφεθείς άρα γιατί να μην το κανεις από την αρχή? Είτε φτύσεις είτε δεν φτύσεις το πιο πιθανό είναι ότι στο τέλος θα πληγωθείς. Τι κατανάλωνεσαι σε τόσο σάλιο άδικα ? Μια ώρα αρχύτερα! Γιατί ένα περιοδικό μπορείς να το μετροφυλλήσεις και από το τέλος και ένα καλο βιβλίο και μια μελωδία μπορείς να τα ξεκινήσεις από οποιο σημείο θέλεις. Αρχή μέση τέλος ποιος ξέχασε το βάθος?
Η Ράνια, η χιονάτη, η στακτοπουτα η Μαριαμ, η Ραπουνζελ, ο Ρομπέν, ο πρίγκιπας 1, 2 και 3 (αλήθεια δεν είχαν ποτε ονόματα αυτοί ή εγώ μόνο δεν τα θυμάμαι?) όλοι αυτοί ήταν απλά γυμνές ανάγκες που ήθελαν να πρωταγωνιστούν σε ένα ακόμα παραμύθι! Το παραμύθι σου τώρα είσαι εσύ μην γίνεσαι κομπάρσος στο παραμύθι κάποιου αλλου! Ξεγυμνώσου και ζήσε όπως ξέρεις, είσαι αυτή που είσαι. Η ελευθερια του απλά να είσαι, η γυμνή αυτή ύπαρξη που κατοικά μέσα στο σώμα σου και σου επιτρέπει να την ταξιδεύεις.
Καλημέρα γυμνοί άνθρωποι, Ελσίνκι και -20, λιακάδα για δεύτερη  μέρα!
a.n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φραντζολα και ελια

Νευμα βγαλμενο απο αλλη εποχη αυτης του οπως επιθυμειτε δεσποινης , σε επιθυμω για παντα. Για το υπολοιπο ταξιδι μας. Φραντζολες κ ελιες πηρ...